‘Het Armhuis’

armhuis-vrijuit

Restaurant ‘het Armhuis’ is een gerenommeerd restaurant in het meest gefotografeerde pand van Vlieland. ‘s Avonds serveren zij een wekelijks wisselend menu en overdag een leuke lunchkaart en specials. Reeds 20 jaar een daverend succes. Een belevenis op zich. Het hele restaurant (dus alle kamertjes bij elkaar) biedt plaats aan maximaal 45 personen.

De aparte ruimtes (private dining rooms) zijn exclusief te reserveren. De grootste ruimte om privé te dineren is de Regentenkamer en is voor 28 personen, stel je bent met een kleiner gezelschap dan is deze ruimte tegen een vergoeding exclusief af te huren, zie laatste foto hieronder. Vanzelfsprekend kan je ook het hele Armhuis reserveren voor jullie gezelschap (niet in Juli & Augustus).  En kan met heel mooi weer het diner op het prachtige terras. Puntje praktisch… omdat het weer nogal onvoorspelbaar is op het eiland werken zij niet met (party) tenten.

Tevens kunnen jullie trouwen in het Armhuis en wel in de prachtige Regentenkamer. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 29 personen. En met mooi weer (te bepalen op de dag zelf i.v.m. het weer) kan de ceremonie plaats vinden in de tuin “Godsacker”. Na de ceremonie genieten van Champagne, taart, luxe hapjes enz… Jullie wensen worden van te voren duidelijk besproken zodat jullie op de dag zelf alleen nog maar hoeven te genieten.

Onderscheidingen sinds 2011 : Lekker 500, Gault&Millau en als enige restaurant op Vlieland in de Michelin gids.

Contact :

Eigenaresse : Clara Spannenburg & Caroline Nadine Wip

Kerkplein 6

www.armhuis.com

info@armhuis.com
0562-451935

 

Grand Café ‘ De oude Stoep ‘

tov-stoep_-nieuwebar Gezellig en knus restaurant in het midden van de Dorpsstraat. Tevens een prachtig terras met uitzicht over de Waddenzee. Het is een ideale locatie als je een plan A en B wilt hebben, plan A met mooi weer het diner op het Wadden terras en plan B, met slecht weer kan je naar binnen uitwijken. Onder dit restaurant bevindt zich de pub, discotheek en lounge bar die je met een trap binnendoor kan bereiken.

Contact :

Grand Café ‘De Oude Stoep’

Telefoon: 0562 453043
b.g.g. :    0562 451192

 

 

 

Strandpaviljoen ’t Badhuys

 

Op Vlieland staat slechts één strandpaviljoen. Dat is ’t Badhuys en hoort bij het strandhotel Seeduyn. Je kan hier lunchen en dineren in een ongedwongen sfeer. In de avond verandert het strandpaviljoen in een fantastische feestlocatie.

Gezien ’t Badhuys het enige strandpaviljoen van Vlieland is, kan een feestavond aanvangen vanaf 22:00 uur in verband met dinergasten. Een feestavond kan duren tot uiterlijk 02:00 uur. Het geheel exclusief afhuren voor diner, zie foto, en feest is beperkt mogelijk en op aanvraag.

 

Vuurtorenlounge

In het strandhotel Seeduyn is boven de receptie de Vuurtorenlounge gevestigd. Hier heerst ook net als in de Brassery een ongedwongen sfeer. De ruimte is heel huiselijk ingericht met een gezellige zithoek met openhaard en een mooie stamtafel. Er is een magnifiek uitzicht op het eiland met de “kleine kabouter” op de achtergrond. Deze ruimte heeft een capaciteit voor een receptie voor maximaal 50 personen en een diner voor maximaal 25 personen.

 

 

Restaurant Entre Deux Mers

Dit is het a la carte restaurant van het strandhotel Seeduyn. Je kan hier dineren en genieten van bijzondere gerechten van lokale specialiteiten. Dit restaurant is exclusief te reserveren voor maximaal 50 gasten waardoor je intiem kan dineren met alleen je eigen gasten.

De Brassery

De Brassery is de brasserie van het strandhotel Seeduyn en ligt naast Entre Deux Mers. Er heerst een ongedwongen sfeer en je kan er ook dineren met een goed glas wijn. Bij mooi weer is het terras open wat uitkijkt over de Noordzee. In de avond kan je hier de zon in de zee zien zakken. Deze ruimte is enkel exclusief te reserveren wanneer het gehele hotel wordt afgehuurd.

Contact :

Carola Pieper

banqueting.seeduyn@westcordhotels.nl of  0562-451560

Badweg 3

 

De Dining

De Dining zit op een unieke locatie in de jachthaven van Vlieland! Ook in 2020 een van de populairste locaties voor de grotere groepen die willen BBQ-en en dansen! Hier kunnen jullie terecht voor een bruiloftsfeest en/of bruiloftsdiner, bbq enz… Er is een heel groot terras met een prachtig uitzicht over de haven en de zee erachter. Het is het enige restaurant in deze omgeving. Er zijn het hele jaar door mogelijkheden, dus ook in de winterperiode wanneer De Dining gesloten is. Ze maken graag een passend voorstel!

 

Contact :

Jaap Hamstra & Frieda Jurjens

Havenweg 70 Vlieland

0562-451020

 

 

‘Gestrand’  Vlieland

 

‘Gestrand’ ligt pal aan de Veerdam met vol uitzicht over de Waddenzee. De sfeer van dit restaurant is hip en modern en toch super sfeervol zowel binnen als buiten. Groot voordeel van deze locatie is het grote terras waar je met mooi weer zalig zit met het fraaie uitzicht over de Veerdam en Waddenzee, iets minder weer? Dan is het binnen super gezellig. Het gehele restaurant is exclusief af te huren voor je gezelschap. Voor diner of BBQ, receptie, borrel enz…

 

gestrand1

 

Contact :

Havenweg 3

Vlieland

info@gestrandvlieland.nl

www.gestrandvlieland.nl

 

Restaurant Zeezicht

 

Dit is het restaurant in Hotel Zeezicht. Het a la carte restaurant staat al jarenlang bekend om zijn heerlijke eilander gerechten. Allemaal met een bourgondische tint bereid.
Volledig vernieuwd in 2018.
Het verwarmde terras van “Zeezicht” met overkapping mag echt uniek worden genoemd. Een honderdtal zitplaatsen, met uitzicht op de Waddenzee, bieden jullie als bruidspaar met gezelschap een ongekend stukje sfeer, geborgenheid en vrijheid tegelijk.

Contact : Melle van Laar

Havenweg 1

www.zeezichtvlieland.nl

0562 451324

 

Catering

 

‘De Vlielander Chef’

Bent u op zoek naar een bijzondere cateraar voor uw trouwerij op Vlieland? De Vlielander Chef is u graag van dienst bij de culinaire invulling van deze bijzondere dag. Zij verzorgen de catering voor zowel particulieren als bedrijven en voor zowel kleine als grote groepen. Professioneel, creatief en tot in de puntjes verzorgd.

Chef-kok John en zijn “gast”vrouw Cyane kunnen tevens op locatie voor u koken. Bij u thuis, in uw vakantieverblijf of in de prachtige Vlielandse natuur. Neem contact met hun op, vertel uw wensen en zij maken er voor u een waar culinair festijn van.

 

John & Cyane Severein

06 29029877

www.devlielanderchef.nl

tov-vlielanderchef1

 

Eetwinkeltje van Renee

Zijn jullie op zoek naar een bijzondere en betaalbare cateraar voor jullie speciale dag? Renee van het ‘Eetwinkeltje van Renee’ kookt smaakvol, vers en zonder zooi. Met veel enthousiasme en passie voor gezond en lekker eten verzorgt zij een hapje en een drankje op locatie, een buffet of een uitgebreid diner, er is van alles mogelijk. Renee maakt graag een persoonlijk voorstel waarin ze goed luistert naar jullie wensen. Op aanvraag worden de tafels mooi gedekt, de ruimte aangekleed en zorgt ze dat er personeel aanwezig is die de hapjes en drankjes verzorgt. Ook beschikt het Eetwinkeltje over een ruime tuin en groepsaccommodatie tot 30 personen, welke zeer geschikt zijn voor intiemere trouwerijen.

Kijk gerust op www.eetwinkeltje.nl en neem contact op via renee@eetwinkeltje.nl of 06-17447887.

tov-renee4_