Trouwlocaties

Zie hieronder de diverse mogelijkheden waar jullie kunnen trouwen. Elke locatie hanteert zijn eigen tarieven, naast deze tarieven rekent de Gemeente Vlieland leges, zie tabje gemeente.

 

Vuurtoren

 

De vuurtoren van Vlieland is gelegen op het 40 meter hoge Vuurboetsduin net buiten het dorp Oost-Vieland. De vuurtoren zelf is slechts 18 meter. Zodra het donker wordt gaat het licht van de vuurtoren schijnen, dit gaat geheel automatisch.

Elke vuurtoren heeft een eigen karakter, die van de vuurtoren van Vlieland is 2 seconden aan, 2 seconden uit.

Vanaf de vuurtoren kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over het eiland, de Noordzee en Waddenzee. En is tevens een van de trouwlocaties, de mogelijkheden over data en tijdstippen varieren. Zoals je goed op de foto kan zien is de ruimte geschikt voor gemiddeld zo’n 12 personen, er staan 8 stoelen inclusief het bruidspaar. Germ Veenstra is de ‘vuurtoren pachter’ en met hem kunnen de afspraken worden gemaakt. Het trouwtarief voor alle dagen is € 150.

contact :

Germ Veenstra

0621402368

De Kerk van Vlieland

Op 9 maart 2009 heeft de gemeenteraad van Vlieland de kerk aangewezen als lokatie waar een huwelijk voor de wet mag worden voltrokken. Daarmee heeft Vlieland nu ook een trouwlokatie waar maximaal 200 mensen de plechtigheid bij kunnen wonen.

Nicolaas kerk

De huidige Nicolaaskerk aan het Kerkplein stamt uit 1647. Op deze locatie stond al vanaf de middeleeuwen een kapel, die voor het eerst vermeld werd in 1245. In de kerk hangen prachtige koperen kroonluchters en de kerk heeft een orgel uit ca. 1780.

Een prachtige sfeervolle locatie voor de voltrekking van uw huwelijk!

Tijdstippen:

  • maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 16:30 uur
  • vrijdag van 9:30 tot 15:30 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 14:30 uur

Contact :

Website: www.Nicolaaskerk-Vlieland.nl(externe link)
E-mail: info@nicolaaskerk-vlieland.nl

 

 

 

Het Raadhuis

Het Oude Raadhuis ligt tegenover het gemeentehuis en is een kleine intieme trouwlocatie. Er is plaats voor zo’n 12 gasten. Er zijn zitplaatsen voor 10 personen inclusief het bruidspaar. Zijn er een paar meer gasten dan kunnen deze blijven staan.

Bij het Raadhuis betaal je alleen de leges (zie tabje ‘gemeente’)

 

 

 

 

 

Het Reddinsghuisje

In het Reddinsghuisje (of Drenkelingenhuisje) op de Vliehors kan ook worden getrouwd. Het is een van de Top Trouwlocaties van Nederland! Er kan worden getrouwd op vrijdag en zaterdag De Vliehors Expres rijdt jullie naar de trouwlocatie op de Vliehors. Dit is een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Vroeger was het reddingshuisje een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, nu ingericht als juttersmuseum en trouwlocatie. In het hoogseizoen vertrekt de Expres vanaf het Posthuis en in het voor-en najaar vanaf het Badhuys bij strandhotel Seeduyn.
Het reddingshuisje zelf biedt plaats aan maximaal 15 personen. Als je geen “plan b” hebt en het aandurft, dan kan je hier met een hele grote groep terecht in “de ring” van de Jutschutting. Hier is dan de ceremonie, met een select gezelschap van de getuigen e.d. wordt er bovenin het huisje getekend. Aangezien het voorkomt dat het wel eens regent en stormt op Vlieland (ook in ‘t voorjaar en zomers) is een puntje praktisch… dat als je met meer dan 15 personen bent de Ceremonie en/of Champagne & taart e.d. in de Expres kan worden gehouden.

Contact :

Circulair Vlieland

06-21820842

info@vliehors-expres.nl

 

Trouwen op een locatie naar keus!

Dit is toch zo geweldig! Jullie kunnen zelf een trouwlocatie aanwijzen. Als voorbeeld op de foto deze schitterende locatie ten oosten van de vuurtoren. Met de Noordzee en Waddenzee aan weerszijden. Of de 2e foto in het Vuurboetsduin, net onder de vuurtoren met pal uitzicht over de Waddenzee. Of natuurlijk op het strand ergens. Jullie locatie is super origineel. De organisatie van ‘Trouwen op een locatie naar keus’ kan je zelf verzorgen als jullie gezelschap niet al te groot is. Stel.. jullie zijn met een grotere groep dan is mijn advies om Strandhotel Seeduyn in te schakelen, zij hebben veel ervaring hierin, ook de trouwerijen op bovenstaande foto’s zijn door hen geregeld. Extra voordeel is dat er dan ook een plan b is zonder extra kosten, de Vuurtorenlounge kan worden gebruikt indien het weer niet mee zit, niet onbelangrijk want in welke maand je ook trouwt… een plan b voelt wel zo lekker voor jullie als bruidspaar en niet in de laatste plaats voor jullie gasten.

Tarief voor ‘Trouwen op het strand’ bij Strandhotel Seeduyn is € 495 (exclusief extra in te zetten personeelsuren).

contactpersoon : Carola Pieper

0562-451560

 

Informatie en vastleggen van andere trouwlocaties naar keus kan bij de Gemeente Vlieland.

Aan een dergelijk aanwijzingsbesluit zijn extra kosten verbonden a € 71,- naast de vaste leges.
Informatie over het aanwijzen van (tijdelijke) trouwlocaties en de voorwaarden waar daarbij aan moet worden voldaan kunt u krijgen bij onze medewerkers van afdeling burgerzaken.

0562-452707