Trouwlocaties

Zie hieronder de diverse mogelijkheden waar jullie kunnen trouwen. Elke locatie hanteert zijn eigen tarieven, naast deze tarieven rekent de Gemeente Vlieland leges, zie tabje gemeente.

 

‘Het Armhuis’

 

armhuis-vrijuit

Het Armhuis is een prachtig monument uit 1632 en geheel nog in originele stijl. Er kan worden getrouwd in de Regentenkamer, zie foto. Met mooi weer kan de ceremonie ook in de tuin “Godsacker” plaats vinden.

Voor het tekenen dan weer even naar binnen om “onder dak” van de Regentenkamer alles officieel te maken. De Regentenkamer is hiervoor speciaal in de “Trouwstand” gezet zoals op de foto’s is te zien en biedt plaats aan 25 maximaal 30 gasten. Na de ceremonie is er de mogelijkheid om een toost uit te brengen met Bubbels of Jutter enz.. om vervolgens de taart aan te snijden. Daarna is er van alles mogelijk, borrelen, luxe hapjes, met aansluitend diner, noem maar op. Het gehele pand biedt ruimte voor maximaal 45 gasten. Eigenaresse Clara geeft graag alle informatie om een onvergetelijke dag samen te stellen. Een ding is zeker… geef gerust alles uit handen in het Armhuis, door de 18 jaar ervaring zal een ieder het naar zijn zin hebben. Jullie kunnen in het Armhuis trouwen van woensdag t/m vrijdag om 12.00 uur en tussen 13.30 uur en 15.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 14.30 uur.

Trouwen in de Regentenkamer :  € 200 en op zaterdag € 275 (niet in juli en augustus en tijdens de winterstop)

Tip : check altijd eerst bij Clara of een datum beschikbaar is!

 

contact :

Kerkplein 6

Vlieland

0562-451935

contactpersoon :  Clara Spannenburg (eigenaresse)

 

 

Vuurtoren

 

Tot september 2019 is de vuurtoren niet beschikbaar i.v.m. groot onderhoud.

De vuurtoren van Vlieland is gelegen op het 40 meter hoge Vuurboetsduin net buiten het dorp Oost-Vieland. De vuurtoren zelf is slechts 18 meter. Zodra het donker wordt gaat het licht van de vuurtoren schijnen, dit gaat geheel automatisch.

Elke vuurtoren heeft een eigen karakter, die van de vuurtoren van Vlieland is 2 seconden aan, 2 seconden uit.

Vanaf de vuurtoren kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over het eiland, de Noordzee en Waddenzee. En is tevens een van de trouwlocaties, de mogelijkheden over data en tijdstippen varieren. Zoals je goed op de foto kan zien is de ruimte geschikt voor gemiddeld zo’n 12 personen, er staan 8 stoelen inclusief het bruidspaar. Germ Veenstra is de ‘vuurtoren pachter’ en met hem kunnen de afspraken worden gemaakt. Het trouwtarief voor alle dagen is € 150.

contact :

Germ Veenstra

0621402368

 

 

De Kerk van Vlieland

Vanaf 2018 is het helaas niet meer mogelijk een burgerlijk huwelijk te voltrekken in de Kerk van Vlieland

Kerkelijke huwelijken zijn wel mogelijk.

De protestantse gemeente Vlieland maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (P.K.N.). Ze omvat echterveel meer mensen dan enkel de leden van deze kerk.Voor allen die op het eiland wonen en komen, wil de kerk een open ontmoetingsplek zijn met ruimte voor verwondering en voor vragen naar zingeving.

Haar kerkgebouw staat open voor wie dat nodig heeft, als een huis om te bidden en te bezinnen, te vieren en te gedenken, elkaar te ontmoeten en te spreken, om te genieten van concerten en andere culturele activiteiten en natuurlijk als trouwlocaties voor kerkelijke inzegeningen maar ook voor een burgelijk huwelijk.

Huur gebouw

U kunt het kerkgebouw per dagdeel huren voor een huwelijk of voor een andersoortige bijeenkomst. De prijs voor een dagdeel is €385; u kunt uw verzoek per email richten tot huur@protestantsegemeentevlieland.nl.

Kerkelijk huwelijk

Een kerkelijke inzegening van uw huwelijk door de predikant van Vlieland kost €885,00. Dit is inclusief de diensten van de predikant, huur gebouw, ouderling van dienst en huwelijksbijbel.

Wanneer u alleen het kerkgebouw wilt huren, en uw eigen predikant de huwelijkssluiting verricht, kost dat €385,00.

Voor het begeleiden door een organist betaalt u €65. Indien bijzondere liederen moeten worden gespeeld waarvoor extra muziek en instudeertijd nodig is, kan de prijs verhoogd worden. Wij wijzen u er op dat onze gemeente geen eigen organist heeft en afhankelijk is van organisten aan de wal.

De kosten voor de predikant en organist zijn de adviesprijzen van de Protestantse Kerk in Nederland (P.K.N.).
Wanneer u kiest voor onze predikant, realiseert u zich dan dat u dan een paar maanden tevoren naar Vlieland zult moeten komen voor een kennismakingsgesprek.

Voor leden van de kerkelijke gemeente Vlieland gelden andere prijzen.

Op 9 maart 2009 heeft de gemeenteraad van Vlieland de kerk aangewezen als lokatie waar een huwelijk voor de wet mag worden voltrokken. Daarmee krijgt Vlieland ook een trouwlokatie waar maximaal 200 mensen de plechtigheid bij kunnen wonen.

De huur van het kerkgebouw kost €385,00. De burgerlijke gemeente heft daarboven leges. Naar de hoogte daarvan dient u bij de burgerlijke gemeente te vragen. U informeert bij bovenstaand adres of de kerk vrij is, en u legt de huwelijkssluiting vast bij de gemeente Vlieland.

Kosten burgerljk en kerkelijk huwelijk tesamen en aaneengesloten:

Wanneer u zowel het burgerlijk huwelijk als het kerkelijk huwelijk aaneengesloten in de kerk wilt laten voltrekken en inzegenen, dan rekent de kerk €385, (resp. €885, wanneer de Vlielandse predikant de huwelijksdienst doet), plus €50 voor de gastvrouwen, die u zowel tevoren als tijdens de huwelijkssluiting terzijde staan.

Reservelocatie:
Het kerkgebouw kan niet gereserveerd worden als reserve locatie (bij bijvoorbeeld slecht weer)

Contact Kerk

0562-850518 Dominee ds F.H. Weeda fhweeda@home.nl

 

Het Raadhuis

Het Oude Raadhuis ligt tegenover het gemeentehuis en is een kleine intieme trouwlocatie. Er is plaats voor zo’n 12 gasten. Er zijn zitplaatsen voor 10 personen inclusief het bruidspaar. Zijn er een paar meer gasten dan kunnen deze blijven staan.

Bij het Raadhuis betaal je alleen de leges (zie tabje ‘gemeente’)

 

 

 

 

 

Het Reddinsghuisje

In het Reddinsghuisje (of Drenkelingenhuisje) op de Vliehors kan ook worden getrouwd. Het is een van de Top Trouwlocaties van Nederland! Er kan worden getrouwd op vrijdag en zaterdag alleen om 15.00 uur tot 18.15 uur. De Vliehors Expres rijdt jullie naar de trouwlocatie op de Vliehors. Dit is een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Vroeger was het reddingshuisje een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, nu ingericht als juttersmuseum en trouwlocatie. In het hoogseizoen vertrekt de Expres vanaf het Posthuis en in het voor-en najaar vanaf het Badhuys bij strandhotel Seeduyn.
Het reddingshuisje zelf biedt plaats aan maximaal 15 personen. Als je geen “plan b” hebt en het aandurft, dan kan je hier met een hele grote groep terecht in “de ring” van de Jutschutting. Hier is dan de ceremonie, met een select gezelschap van de getuigen e.d. wordt er bovenin het huisje getekend. Aangezien het voorkomt dat het wel eens regent en stormt op Vlieland (ook in ‘t voorjaar en zomers) is een puntje praktisch… dat als je met meer dan 15 personen bent de Ceremonie en/of Champagne & taart e.d. in de Expres kan worden gehouden.

 

Eén Expres biedt ruimte aan maximaal 60 personen en is vanaf € 1173,-  Ook in 2017 zal de Expres vertrekken om 15.00 uur, aankomst bij het Reddingshuisje is 15.30 uur waarna “de ring” gereed kan worden gemaakt, dit houdt in o.a. de viskisten neerzetten voor de gasten, de taart, Champagne, glazen, drinken enz op de Juttafel uitstallen. De Expres vertrekt weer rond 17.30 uur en met laag water ben je dan rond 18.15 uur weer bij het Badhuys. Omdat er voor de Ceremonie nog een rondrit is voor toeristen kan de Expres niet eerder vertrekken dan stipt 15.00 uur omdat deze dan de gasten weer afzet na de reguliere rondrit.

Alle trouwerijen in het huisje worden georganiseerd door de Vliehors Expres inclusief het vervoer. Ik als fotograaf rij ook altijd mee met de Expres, het terrein waar doorheen wordt gereden is namelijk een gebied waar een “gewone” 4×4 nog al eens vast komt te staan. Tja, het is en blijft ‘Avontuurlijk Vlieland’ dat is niet voor niks, het staat ook op de Truck ! :)

Voor meer foto’s van deze trouwlocatie zie mijn website www.vlielandfoto.nl

 

Contact :

Mel & Maarten

0562 451 971

Dorpsstraat 125
Vlieland

info@vliehorsexpres.nl

 

Trouwen op een locatie naar keus!

Dit is toch zo geweldig! Jullie kunnen zelf een trouwlocatie aanwijzen. Als voorbeeld op de foto deze schitterende locatie ten oosten van de vuurtoren. Met de Noordzee en Waddenzee aan weerszijden. Of de 2e foto in het Vuurboetsduin, net onder de vuurtoren met pal uitzicht over de Waddenzee. Of natuurlijk op het strand ergens. Jullie locatie is super origineel. De organisatie van ‘Trouwen op een locatie naar keus’ kan je zelf verzorgen als jullie gezelschap niet al te groot is. Stel.. jullie zijn met een grotere groep dan is mijn advies om Strandhotel Seeduyn in te schakelen, zij hebben veel ervaring hierin, ook de trouwerijen op bovenstaande foto’s zijn door hen geregeld. Extra voordeel is dat er dan ook een plan b is zonder extra kosten, de Vuurtorenlounge kan worden gebruikt indien het weer niet mee zit, niet onbelangrijk want in welke maand je ook trouwt… een plan b voelt wel zo lekker voor jullie als bruidspaar en niet in de laatste plaats voor jullie gasten.

Tarief voor ‘Trouwen op het strand’ bij Strandhotel Seeduyn is € 495 (exclusief extra in te zetten personeelsuren).

contactpersoon : Carola Pieper

0562-451560

 

Informatie en vastleggen van andere trouwlocaties naar keus kan bij de Gemeente Vlieland.

Aan een dergelijk aanwijzingsbesluit zijn extra kosten verbonden a € 71,- naast de vaste leges.
Informatie over het aanwijzen van (tijdelijke) trouwlocaties en de voorwaarden waar daarbij aan moet worden voldaan kunt u krijgen bij onze medewerkers van afdeling burgerzaken.

contactpersoon : Marja Veerdig

0562-452707

m.veerdig@vlieland.nl