vervoer

Rederij Doeksen

De meeste mensen  gaan met de veerboot van Rederij Doeksen naar Vlieland. De boot vertrekt vanuit Harlingen. De overtocht duurt gemiddeld 1 uur en 30 minuten. Er is ook een snelboot genaamd de Koegelwieck. De kaartjes kunnen vooraf online besteld worden op www.rederij-doeksen.nl . Dit is ook belangrijk om te reserveren. De kaartjes kunnen dan thuis worden geprint zodat je zo door kan lopen in de terminal.

 

 

 

 

 

 

Contact :

www.rederij-doeksen.nl

Waddenpromenade 5

Harlingen

0900 3635736 (0900 doeksen)

 

 

De huifkar

De huifkar is bij uitstek geschikt als vervoersmiddel op ons autoarme eiland, bv, om u van de boot naar uw logeeradres te brengen.

Ook voor oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn is dit een ideale manier om het eiland te verkennen tijdens jullie huwelijk of gewoon de huifkar in te zetten als vervoermiddel van het hotel naar bijvoorbeeld de trouwlocatie. Tijdens de rit hoort u veel over het leven op een eiland en de geschiedenis.

Als u per huifkar over Vlieland rijdt, alleen het geluid van de paardenvoeten en het krijsen van een meeuw hoort, lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan.

Verder kan de huifkar een belangrijk onderdeel vormen van uw trouwerij. Er zijn diverse mogelijkheden die er voor zorgen dat het een onvergetelijke dag zal worden. De manege heeft 2 identieke huifkarren die ieder plaats bieden aan 18 volwassenen. En een menwagen.

Contact :

Manege de Seeruyter
Marijke Huizinga en Arne Rollingswier
Badweg 8
0562 451962
www.manegedeseeruyter.nl
info@manegedeseeruyter.nl

 

 

Op de fiets

Jan van Vlieland fietsenverhuur vind je gelijk zodra je de boot afkomt lopen, de fietsen kunnen ook mooi op rij voor jullie worden klaar gezet.  Of jullie gaan op de bakfiets naar de trouwlocatie waar iedereen klaar staat, op deze foto brengt ‘papa’ de dochter naar het altaar.

 

Contact :

Fietsverhuur ‘Jan van Vlieland’

Havenweg 7

0562-451509

 

 Over Zee

 

Een andere leuke manier om op Vlieland te komen met je gezelschap is met de Regina Andrea.

Mps Regina Andrea is een veilig, sfeervol en zeer comfortabel schip voor max. 250 personen en beschikt over:

  • Een luxe salon met uitzicht over het water
  • 120 zitplaatsen beneden deks
  • Gezellige bar
  • Ruime zithoek
  • 150 zitplaatsen bovendeks
  • Invalidelift op dek
  • Een professionele keuken waar u terecht kunt voor een eenvoudige hapje tot en met een zeer uitgebreid warm/koud buffet of diner

Met de Regina Andrea  varen zij op de Waddenzee naar o.a. Vlieland om daar te trouwen.

Waddenrecreatiebedrijf Neptunus
Klaas en Gineke Tot
Harlingerstraatweg 24
8872 NG Midlum

0517-416856

Mob. schip: 06-22695656 of 06-51157732
info@partyvaart-harlingen.nl

 

 

 

 

Tuk Tuk Vlieland

Dit is bijna ‘t leukste vervoer wat er is op Vlieland, de electrische Tuk Tuk van Kees Visser. Met mooi weer heeft ie de zeilen lekker open en waait de frisse zeewind door jullie haren, beetje frisser of met regen, lekker beschut en super knus!

Tijdig boeken is wel een tip want Kees is super geliefd.

Kees Visser
info@tuktukvlieland.nl
06-302 238 86

 

De bus

De bus kan je ook reserveren voor privé vervoer op Vlieland. Denk aan een grote groep te vervoeren van bijvoorbeeld het dorp naar het Posthuis. Dit is bijvoorbeeld het geval in het hoogseizoen als de Vliehors Expres vertrekt vanaf het Posthuis.

 

 

 

Contact :

Fortweg 2a

Vlieland

0562-451210

info@tcrvlieland.nl